Yukka, yucca, jukka, pálmaliliom…. minek is nevezzelek

Egyre több kertben nyílik ki ilyenkor a magasra növő yukka és ontja virágait a vastag, spárgára hasonlító száron.
A yukka rügyeit és fiatal virágkocsányait az indiánok megsütik.
Az észak-amerikai indiánok már évszázadok óta tudják, hogy a yukka gyökér rendszeres fogyasztása az egész test és a szövetek regenerálódását és méregtelenítését eredményezheti.

Még tavaly találtam egy receptet egy oldalon, miszerint a virágokat leszedték és túrókrémmel töltötték meg.
Akkor pont lecsúsztam már a bimbókról, de megfogadtam, hogy idén már szemfüles leszek és időben észbe kapok majd.

Így is lett.
Epres- túrós krémmel töltöttem meg a kis virágfejeket.
A virágfejnek édeskés saláta íze van.

Egyszer mindenképpen érdemes elkészíteni.