Főoldal » Blog

BLOG

Érdekességek rólunk NEKTEK 

Japán sült krumpli? Micsoda???

Sült krumpli japán módra Igen, igen… meg lehet bolondítani a vasárnapi ebédet, ha már unjuk, hogy a húsleves és rántott hús kombó mellé mindig ugyanaz a köret jár. A titok, a furikake . Látom a villogó kérdőjelet a fejetek felett, … Bővebben

0
Te mit csinálsz a meggymaggal, miután megetted a gyümölcsöt?

Egy csodálatos kezdeményezés! 🌱🌲🌳🌴🌿☘🍀🍃🌲🌳🌵🌴🌾🍀☘🌿 Itt van a gyümölcsszezon, szilva, barack, cseresznye, és egyebek. Azt szeretnénk kérni mindenkitől, hogy ne dobjátok a magvakat a szemétbe, mossátok meg és szárítsátok meg és egy papírzacskóban tároljátok a kocsiban. Valahányszor elhagyjátok a várost, falut, … Bővebben

0
Virágzik már a yucca a kertedben? Készíts desszertet belőle

Yukka, yucca, jukka, pálmaliliom…. minek is nevezzelek Egyre több kertben nyílik ki ilyenkor a magasra növő yukka és ontja virágait a vastag, spárgára hasonlító száron. A yukka rügyeit és fiatal virágkocsányait az indiánok megsütik. Az észak-amerikai indiánok már évszázadok óta tudják, … Bővebben

0
Polipfagyi és fokhagyma kávé – rádió interjú

  A Forrás Rádió reggeli műsorában a bizarr étkek és gasztro-furcsaságok kerültek terítékre. Japánban nem nehéz ilyenekre akadni  , úgyhogy nem volt nehéz dolgom Meghallgatnád? Klikk a linkre! Forrás Rádió interjú – Maszler Kata    

0
Kavézselé avagy mi úszik a tejben?

A hétvégi reggeli kávé ☕️ Mikor felébredünk, már minden világos , jobb esetben még a nap is süt. 🌞 Kitámolygunk a konyhába az előkészített kávéfőzővel, majd amíg a főzőlapon melegszik……. Így is folytatódhatna ez a történet, de mi ebbe is tudunk vinni … Bővebben

0